Psychologengroep
Samenwerkende Psychologen Zelfstandig gevestigd
 Home

Praktijklokatie

Werkwijze

Psychologen

Aanmelden

Kosten

Dossier en privacy

Aanmelden

U kunt zich telefonisch aanmelden of via het aanmeldingsformulier op deze website.

Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag tussen 12 en 13 uur op 023 5517695. Er is dan gelegenheid om de reden van aanmelding kort toe te lichten.

Op onze website kunt u een aanmeldingformulier invullen. Wij nemen dan zelf contact met u op.

Meestal is er wachttijd alvorens een eerste afspraak te kunnen maken. De wachttijd is gemiddeld tussen de 6-8 weken.

Er is geen wachttijd tussen het eerste gesprek en de verdere behandeling. Indien u niet wilt of kunt wachten, kunnen wij u verwijzen naar een collega eerstelijns psycholoog in de regio.

Wanneer u zich bij ons aanmeldt, hebben wij een aantal gegevens nodig zoals naam, adres, woonplaats en burgerservicenummer. Daarmee dienen wij een zogenaamde controle op verzekeringsrecht uit te voeren.

Om de gesprekken (deels) vergoed te krijgen heeft u altijd een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Deze geeft u bij het eerste consult aan de psycholoog.

Eerste afspraak

Wanneer u een afspraak heeft kunt u in de wachtruimte op de eerste verdieping plaatsnemen; u wordt op het afgesproken tijdstip opgehaald (en hoeft zich dus niet ergens te melden). Er is een lift voor mensen die slecht ter been zijn.

Het is belangrijk dat u de eerste keer een verwijsbrief en een legitimatiebewijs (ID, rijbewijs of paspoort) meeneemt.

Tijdens het eerste gesprek - de intake - wordt u gevraagd de reden van uw komst toe te lichten. Voorts zal een aantal vragen gesteld worden om een goed beeld van uw achtergrond te krijgen. Dit is nodig om een zinvol behandelplan te maken. Ook maken we gebruik van vragenlijsten om sneller te kunnen inschatten welke factoren een rol spelen in de problematiek.

Mocht u een afspraak niet kunnen nakomen, meldt dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren. Dit kan per mail of via het antwoordapparaat. Niet op tijd afgezegde afspraken worden bij u in rekening gebracht.